News/Press releases
България стъпва на световната музикална сцена
2007-03-08

Интернет компанията Инвестор.БГ АД стъпи на нов пазарен сегмент, а именно – предлагането на музика онлайн. Най-новият продукт на групата – MP3.bg, всъщност поставя началото на един нов за България пазар за музика и клипове, съобразен изцяло с българското и европейското законодателство.


Проектът дава възможност на всички музикални фенове да слушат безплатно музика, да гледат най-новите видеоклипове на българските и чуждестранните изпълнители и, ако желаят, да закупят любимите си песни.


Сайтът предлага реална алтернатива и ново решение за купуване на музика по интернет в България. До момента лицензираният онлайн достъп до музикални произведения бе изключително ограничен и досегашната практика показва, че изпълнителите обикновено не получават заплащане за това, че албумите им се предлагат в интернет. Често самите изпълнители не знаят, че техни сингли или цели албуми се предлагат в мрежата.


Една от целите, които си поставя MP3.bg, е да се превърне в първият и най-големият сайт за законна продажба на музика по интернет с възможност и за неплатен достъп. Цената на по-голямата част от предлаганите песни е 0,99 лв. с ДДС, като има и сингли, които се продават по-евтино. Плащанията могат да се извършват по банков път, чрез кредитна карта или SMS.


Освен реализиране на стандартна банер реклама, сайтът ще предлага на своите клиенти и възможност за излъчване на TVC Flash реклама чрез т.нар. Ad supported модел, при който всяко едно прослушване на песен или клип от страна на потребителите ще е свързано с гледането на реклама.