News/Press releases
Инвестор.БГ АД реализира печалба от 190 хил. лв. за деветмесечието
2007-10-19

Инвестор.БГ АД реализира печалба от 190 хил. лв. към края на деветемесечието спрямо 34 хил. лв. за съответния период на миналата година, показват данните от публикувания днес финансов отчет на компанията.
Нетните приходи от продажби възлизат на 900 хил. лв., което представлява ръст от 130% на годишна база. Финансовите приходи на дружеството възлизат на 34 хил. лв. спрямо 37 хил. лв. за първите девет месеца на 2006 г.

Разходите за дейността се повишават с 90% на годишна база до 744 хил. лв.

За деветемесечието Инвестор.БГ реализира положителен паричен поток от 75 хил. лв., като нетните постъпления от оперативна дейност са на стойност 205 хил. лв. За съответния период на миналата година потокът от оперативна дейност бе отрицателен, в размер на 100 хил. лв.

Инвестор.БГ притежава сайтовете investor.bg, dnes.bg, gol.bg, tialoto.bg, automedia.bg, mp3.bg, както и start.bg, blog.bg, rss.bg, zip.bg, snimka.bg, netkelner.bg, aha.bg, rabota.bg и teenproblem.net. Актив на компанията е и турскоезичният start.web.tr, както и електронната поща с домейн start.bg.

От началото на днешната борсова търговия акциите на Инвестор.БГ регистрират повишение от 9,6% до средна цена от 19,16 лв. за брой. От началото на тази година ръстът по позицията е в размер на 170%.