Другите за нас
Николина Димитрова: Залагаме на нови лица, които са имена в своите области
2016-06-15

Г-жо Димитрова, големите частни телевизии готвят нови проекти за лятната си програмна смеха. Bulgaria ON AIR - също. Обикновено лятно време хората са навън, какво се промени сега, освен предстоящото Европейско по футбол и олимпиадата в Рио? Какво сочат проучванията ви – какво очакват зрителите?

Случвало ли ви се е да влезете в магазина, да си харесате дреха и да я има само в черно и бяло, а вие да искате нещо цветно? Възможността за избор, разнообразие, качествена информация, поднесена по интересен начин, е наша запазена марка Вече знаете, че националната телевизия Bulgaria ON AIR е в процес на много активно развитие и тепърва ще предлагаме все повече нови и различни програми. Развиваме допълнително и част от предаванията, които вече са в ефир, за да паснат още по-добре на политематичния профил на телевизията. Всичко това - още сега, през лятото, защото то отдавна вече е активен телевизионен сезон. Навлизането ни в сегмента „инфотеймънт“ намира отражение и в новия слоган „Да знаеш. Да се забавляваш“. Да, качествената и полезна информация е приоритет за всеки национален канал, но е важно зрителите също да се забавляват, да намират отмора, когато изберат да си починат пред телевизора. Да се забавляваш качествено е може би едно от най-важните „знания“, за да имаш добър, пълноценен живот. Подготвили сме няколко нови предавания в тази посока – вече обявихме съботно-неделния блок „Днес в събота“ и „Днес в неделя“, който е в развлекателен формат и ще се отличава доста от блоковете по другите телевизии по същото време. Част от промяната при нас е и „Провокативно“ с Милена Фучеджиева, забавното шоу „Клик“ с Аспарух Йорданов също. Във вечерната ни програма доминират игралните филми, с което също даваме чудесна алтернатива. Колкото до Европейското първенство – подготвени сме отлично и за него. Имаме щастието любимите спортни водещи и коментатори Борис Касабов, Ники Александров и Томислав Русев да правят уникалното си шоу в Bulgaria ON AIR. „Гол“ се излъчва на живо всеки понеделник в 22 часа, с информация и коментари, поднесени с много хумор и с уникалния почерк на водещите. Питате какво сочат проучванията ни за очакванията на зрителите? Отговарям ви с една дума: качество. Качество във всяко едно отношение.

С какви нови проекти и филми ще изнанадате зрителите в следващите седмици? Какви промени готвите за есента?

Готвим важни промени, които ще обогатят ключовите актуални предавания. Ще пуснем чуждестранни сериали, премиерни за България, много нови филми, включително европейско кино. Зрителите ще видят за първи път в родния ефир японски исторически сериали, както и няколко шведски сериала, сред които "Операция Тежка вода". Ще пуснем премиерно и руска поредица за Распутин. Обмисляме и по-различно кулинарно шоу.

Като национална телевизия ще продължим да изпълняваме и социално-отговорната си функция. Започнахме кампания „Моят глас е важен“, съвместно с Уницеф България и в подкрепа на правото на мнение на децата по въпроси, които ги касаят. Дадохме ход и на „Забавното четете“ и с подкрепата на популярни лица се надявам да помогнем на децата да разберат ползата и удоволствието от четенето с разбиране.

Защо при преминаването към новия профил залагате на не толкова утвърдени ТВ лица – Милена Фучеджиева за първи път води предаване, Константина Живова има сравнително малък опит, Ирина Белчева също направи дебют при вас?

Bulgaria ON AIR сравнително отскоро развива политематичния си профил. Това означава, че в момента градим нещо ново. Вярвам, че за да имаме собствен, отличителен облик, трябва сами да изградим и наложим лицата си. Ако привлечем ярки водещи от други телевизии, няма да имаме тази уникална идентичност, към която се стремим. Да, залагаме на нови лица, но те са хора, разпознаваеми със своите умения, хора, които имат модерно мислене, позиция... Милена Фучеджиева е творец, лидер на мнение в артистичните среди, както с работата си като сценарист и писател, така и със силните си коментарни материали в медиите. Константина Живова е автор на роман, с богата телевизионна биография, с активна обществена дейност и е много популярна сред младите хора със своя блог. Ирина Белчева пък е абсолютно космополитна личност – освен, че е силен блогър, знае няколко езика, учила е в чужбина, има многостранни интереси и опит и заради всичко това се справя чудесно и като ТВ водеща.