News/Press releases
Над три пъти скочиха приходите на Инвестор.БГ
2006-10-30

Сериозно нарастване на приходите от основна дейност регистрира интернет групата Инвестор.БГ. Само за първата половина на годината компанията е увеличила постъпленията си 3,4 пъти, като в момента те достигат стойности от 244 хил. лв.

За този период се наблюдава значително подобрение и на генерираните финансови приходи - от 41 хил. лв. те са се покачили на 60 хил. Това показват данните от финансовия отчет, който бе предаден на БФБ-София.

Според изпълнителния директор на Инвестор.БГ Любомир Леков положителната тенденция в постъпленията показва стабилните позиции на дружеството на интернет пазара. „Тези нива ни позволяват да считаме, че компанията вече е фактор в интернет средата и ни правят оптимисти за бъдещето“, допълни Леков.

Чистата печалба на дружеството за периода януари-юни 2006 възлиза на 69 хил. лв. Тези цифри показват значително покачване в сравнение със същото полугодие през 2005 г., когато интернет компанията отчете печалба в размер на 3 хил. лв.

Данните за активите на Инвестор.БГ показват нарастване с 15 на сто до 1,618 млн. лв. Дълготрайните активи достигат 550 хил. лв., като 468 хил. лв. от тях са нематериални. Търговските вземания на компанията са намалели със 17 на сто, а паричните средства и паричните еквиваленти възлизат на 369 хил. лв.
Основният капитал е 1,199 млн. лв. а собственият възлиза на 1,577 млн. лв. Компанията няма дългосрочни задължения, а краткосрочните такива възлизат на 41 хил. лв.