News/Press releases
Инвестор.БГ придоби „РАБОТА БГ“ ЕООД
2006-10-31

Днес, 21 юли, интернет компания Инвестор.БГ АД финализира сделката по закупуване на 100% от капитала на „РАБОТА БГ“ ЕООД, притежаващ сайта за обяви за работа Rabota.bg (www.rabota.bg). Интернет компанията придобива и правата върху домейна „rabota.bg“, софтуера, с който е изграден сайтът, базата данни с цялата налична информация, както и правото на собственост върху домейна „rabotabg.com“.

На 14 юли Инвестор.БГ спечели наддаването в конкурса за продажба на „РАБОТА БГ“ ЕООД с оферта на стойност 21 665 евро. Другите двама участници в конкурса, проведен пред нотариус, предложиха съответно 20 000 евро и 12 000 лв. В конкурсната документация бе упоменато, че продавачът се задължава да подпише договор за продажба с този, който е дал най-висока цена. При положение обаче, че предложената цена е под 15 000 евро, не бе задължително да се стигне до сделка.

„Решихме да участваме в конкурса, тъй като след задълбочен анализ установихме, че сайтът има няколко доста сериозни предимства: добра организация и посещаемост, изключително висок за България Гугъл Рейтинг (6), потенциал сайтът да стане водещ в сектора след промяна в дизайна“, коментира Любомир Леков, изпълнителен директор на Инвестор.БГ АД. „Още при първоначалните обсъждания за покупка на Работа БГ ЕООД Бордът на директорите на компанията очакваше, че цената ще достигне 20 000 евро, затова реших...