News/Press releases
Bloomberg TV Bulgaria бе отличена на наградите на БАИТ
2020-02-25

Bloomberg TV Bulgaria бе удостоена с приза на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) в категория „Журналистически принос“ за 2019 година. Екипът на предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова и редактор Петко Трухчев получиха отличието на официална церемония тази вечер.

Събитието по традиция се проведе под патронажа на президента на България Румен Радев, който връчи наградата в категорията за специален принос на технологичното училище „Електронни системи“ към Техническия университет в София.

Наградите на БАИТ се връчват за девета поредна година, като категориите поставят акцент върху успешните български продукти, които позиционират местния ИТ бранш на световния пазар.

„За мен и Bloomberg TV Bulgaria е изключителна чест да бъдем отличени в престижната класация на БАИТ. Убеждението на целия екип на Bloomberg TV Bulgaria е, че пред добрите истории в българската икономика не трябва да се налага цензура. Ние винаги съобщаваме имената на компаниите, инвеститорите и личностите зад големите успехи, които движат икономиката ни", коментира от своя страна водещият на предаването „В развитие“ Вероника Денизова непосредствено след връчването на наградата.