News/Press releases
Въпреки мъглата и студа, над петдесет деца участваха в "Изпързаляй зимата!"
2014-03-08
По случай Денят на жената и настъпващата пролет днес за втори път се проведе поредицата от зимни състезания за деца под надслов „Изпързаляй зимата!“. Повече от 50 деца присъстваха на събитието, организирано от Az-deteto.bg, заедно с техните семейства и взеха активно участие в снежните игри. Те се проведоха на пистата до хижа „Алеко“ на Витоша и бяха разделени в няколко дисциплини – надпревара с шейни, състезание за целене на мишена със снежни топки и за най-оригинален снежен човек. Участие взеха деца между 5 и 12 години, разпределени в три възрастови групи. По време на хепънинга освен гъста мъгла, имаше много музика, забавления, вкусотии и добро настроение.

Първо започна състезанието с шейни – най-напред стартираха групата от най-малките от 5 до 7 години, последвани от 8 до 10 и от 11 до 12-годишните. Професионално съдействие при техническата организация на събитието бе оказано от „Витоша Ски“ АД, включително за определянето на победителите в състезанията. Като при истински шампионат, най-добрите получиха купи, медали и много вкусотии, осигурени от нашите партньори „Престиж 96“. А всички деца, взели участие в игрите имаше награди от Az-deteto.bg, ЧЕЗ и „Престиж 96“. Последните бяха връчени лично от най-известния герой на лакомствата, мишокът Супер Чък. В групата между 5 и 7 години най-бързо финишира малката Ана-Мария Райчева, на второ място се класира Борис Илиев, а бронзов медал си заслужи Ванеса Райчева. В групата на децата от 8 до 10 години най-бърз в пързалянето с шейна беше Деян Пенев, само с 3 секунди разлика от него финишира Елица, а на трето място беше Йоана Богданова. В групата на най-големите участници от 11 до 12 години пръв пресече финиша Борис Димитров, веднага след него се нареди Цветомира Петрова, а трети завърши Дончо Филипов.

След това дойде време и за втората снежна дисциплина – целене на мишени със снежни топки. За нея от всеки участник се изискваше много концентрация и точен мерник. Там страстите и на участниците и на публиката отново достигнаха до много високи градуси, въпреки сгъстяващата се мъгла. Състезателите отново бяха разпределени в три възрастови групи и всеки имаше по три опита да уцели най-много или най-малко точки. При най-малките първото място си извоюва Кристиян Савянов, малко след него само с 2 точки разлика се класира Борис Белчев, а на третото място заслужено получи Петър Баран. При групата от 8 до 12 години, най-точна беше страхотната госпожица Елица Генева, само една точка не достигна за първото място на Генади Стойчев, а с много точния си мерник трета се класира Александра. В групата на най-големите първа беше отново много точната госпожица Цветелина, на второ място само с една точка по-малко се класира Борис Димитров, а на трето със същата разлика в точките към победителите се присъедини иТончо Филипов.

Само след една песен за добро настроение последва и третото вълнуващо и много творческо състезание за снежни човеци. В него участваха 8 отбора, с по двама или трима участници в него. За направата на човеците, освен моркови и копчета, които бяха раздадени от нашия екип, се включиха и всякакви други подръчни средства – очила, чадъри, пръчки, борови иглички, шапки, дори и ботуши и ски. Компетентното жури беше възхитено от оригиналните идеи и изборът беше много труден. Първо взе "Олаф – ангелът в снега", снежен човек с история - улисан в снежни приключения паднал и решил да остане и да си лежи там. Второто място спечели "Неандерталеца" – нисък, но затова пък много интересен, с морковена шапка. Трето място спечели един снежен човек с жив прототип – госпожата от детската градина, който носеше красноречивото име Страхил. Четвъртото място беше за "Панчо-калпазанчо", който си имаше истински ботуши, шалче и интересна рошава прическа. Задължително е да споменем и невероятните произведения на снежния рак, младата скиорка (която освен истински ски, имаше и интересна шапка от бонбони) и Извънземното.

Всички от Az-deteto.bg и Investor сърдечно благодарим на всички родители и деца, които въпреки мъглата и влагата, проявиха смелост и дойдоха на състезание!