News/Press releases
Търговото предложение за акции на Инвестор.БГ АД е внесено в понеделник
2013-04-25
Акциите на Инвестор.БГ АД са втори по ликвидност на БФБ-София с 8 сделки тази сутрин при цени между 11,22 лв. и 11,62 лв. за акция.

Още в понеделник (22 април) Инвестор.БГ АД съобщи чрез Бюлетин Investor.bg, че в деловодството на компанията е внесено търгово предложение от България он ер ООД за закупуване на останалите акции от капитала на Инвестор.БГ АД.

Съветът на директорите на Инвестор.БГ АД ще представи своето становище по предложението в срока по чл. 32, ал.1 от Наредба 13 за търгово предлагане за закупуване и замяна на акции. Моля да имате предвид, че Комисията за финансов надзор не е взела отношение по внесеното търгово предложение.

Също така в понеделник в интервю за Investor.bg Виктория Миткова изпълнителен директор на "България Он Ер" заяви, че компанията „вече внесе в Комисията за финансов надзор търгово предложение за закупуване от останалите акционери на до 100% от капитала на дружеството”.

Уточняваме, че по закон цената в търговото предложение не може да бъде по-ниска от най-високата цена платена от търговия предложител в последните 6 месеца, преди внасяне на търговото предложение.

В понеделник около 90% от акциите на Инвестор.БГ бяха изтъргувани при цена от основно 12,5 лв. за акция.