News/Press releases
Клуб Investor.bg вече в ефира на Bulgaria ON AIR
2014-05-20
Днес, от 21.00 часа, в ефира на телевизия и радио Bulgaria ON AIR стартира коментарното предаване „Клуб Investor.bg“, кaто естествено продължение на синергията между медийнa групa Investor и Bulgaria ON AIR. Водещ на предаването ще е Ивайло Лаков, предаването тази вечер ще е на тема „За и против диференцираната ставка на ДДС.“, а гостите в предаването ще бъдат Николай Костов – председател на Асоциацията на собствениците на аптеки, Тихомир Безлов – анализатор и експерт от Центъра за изследване на демокрацията, Константин Йорданов – директор Книгоиздаване в издателство „Сиела” и проф. Чавдар Николов – експерт международни икономически отношения и макроикономика в ЮЗУ.
Клуб Investor.bg е клубът на инвестиционната общност в България и на всички, които се интересуват от пазарите и тяхното развитие. В рамките на клуба, от 2007 г. до днес, се провеждат редица събития с дискусионен характер в областта на финансовите и капиталовите пазари, агробизнеса, пазара на имоти, предприемачеството и бизнеса като цяло. Мисията на Клуб Investor.bg е да подкрепя развитието на бизнеса и добрите корпоративни практики на компаниите, като генерира интересно и важно съдържание за своята аудитория и осигурява професионално мнение по актуални теми от света на бизнеса и финансите.
Телевизионният вариант на финансово-икономическия дебат, който е запазена марка на Клуб Investor.bg, е да даде възможност на по-широк кръг експерти и на неизкушените от финансовия свят зрители, да станат съпричастни на пазарните теми и на живо да проследят актуалните новини от света на бизнеса.
„В икономическото предаване „Клуб Инвестор“ всяка седмица ще търся плюсовете и минусите от взимането на конкретни решения в икономиката и политиката. – сподели Ивайло Лаков преди старта на пилотното издание. Причината да се спра на тази тема е, че България в действителност е една от държавите в Европа, която облага лекарствата с най-висока ставка. Няма правителство или партия, които да не твърдят, че грижата за така наречените социално най-уязвими прослойки е техен топ приоритет. Същевременно ДДС върху лекарствата у нас е 20 процента. По-голям налог върху лекарствата в Европа има само в Дания и Норвегия. България е на второ място в цяла Европа по размер на ДДС върху лекарствата.“ – коментира Лаков.

За Ивайло Лаков:

Ивайло Лаков e роден през 1974 година в София. Завършил е Международни отношения в СУ „Климент Охридски”. Близо 12 години работи в телевизионната сфера като отговорен редактор, водещ и продуцент. В продължение на пет години Лаков бе отговорен редактор и водещ на икономическото предаване на БНТ "Седмица". От 2006 до 2010 година е оперативен директор и прокурист на Инвестор.БГ. АД. Понястоящем Ивайло Лаков води също уикенд изданията на „Денят он ер“ по телевизия „България он ер“.