News/Press releases
Инвестор.БГ планира увеличение на капитала с обща емисионна стойност до 3 млн. лв.
2010-11-23
Съветът на директорите на Инвестор.БГ АД е взел решение за увеличаване на капитала чрез първично предлагане на акции, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg. Решението е взето на събрание, проведено на 22 ноември 2010 г.

Общата емисионна стойност на акциите е до 3 млн. лв. Окончателните параметри на емисията акции от планираното увеличение на капитала ще бъдат определени с последващо решение на Съвета на директорите на Инвестор.БГ АД. Определен е и инвстиционният посредник, който ще обслужи увеличението на капитала и това е Кей Би Си Секюритис – Н.В - клон България.

По-рано този месец компанията обяви рекордни в историята си месечни приходи от 359 хил. лв. Те са реализирани през октомври 2010 г., като е отчетен ръст с 11% на годишна база.

На пресконференцията, на която бяха обявени резултатите за октомври, председателят на Съвета на директорите на Инвестор.БГ АД Любомир Леков коментира, че данните дават основания за оптимизъм и за 2011 г. компанията очаква ръст с 25% на приходите до 4,4 млн. лв.

За тази година компанията очаква ръст на приходите от17% до 3,5 млн. лв. Леков уточни, че освен от реклама се очаква и ръст на приходите от услуги с добавена стойност.

За първите десет месеца на 2010 г. продажбите на Инвестор.БГ АД са на стойност 2,74 млн. лв., като нарастват със 17,1% на годишна база.

14-те сайта на компанията имат 1,8 млн. посетители месечно, като достигат до над 50% от интернет потребителите. Почти всички сайтове са лидери в сегментите си, заемайки челните места по посещаемост,по данни на Gemius.