News/Press releases
Фотоси до 3 Mb в Snimka.bg
2006-09-26
Snimka.bg, най-популярният сайт за публикуване на снимки онлайн, продължава да усъвършенства своите функционалности. Страницата вече предоставя на своите потребители възможността да ъплоудват файлове с размер до 3 Mb. Нововъведението ще позволи публикуване на фотоси с по-висока резолюция и значително ще подобри качеството на разглежданите албуми. То е съобразено с развитието на технологиите в цифровата фотография и е в отговор на желанието на притежателите на по-нови фотоапарати да споделят преживяванията си без да се налага да коригират размера на направените снимки.


След направените подобрения в сайта се променя и възможността за ъплоудване на фотографии по едно и също време. Новите му параметри позволяват да се качват до пет снимки едновременно. Досега броят им бе само три.


С цел да бъде още по-удобен и полезен на потребителите, snimka.bg търпи непрекъснати подобрения и предлага нови функционалности. Сайтът предлага бърз и лесен начин за изпращане на фотоси под формата на картички. Друга от интересните опции е възможността да се влезе във връзка с автора на всеки отделен албум или снимка. Използвайки тази функция, вече немалко потребители са създали контакт помежду си, водени от общите си интереси в дадена сфера - пътувания, хоби, автомобили, изкуство, архитектура и др. На самата страница има и сектор, където публикуваните снимки могат да бъдат оценявани в скала от едно до пет. От месец март за по-голямата част на страната е активирана и услугата „принтиране на снимки“.


От стартирането на сайта до днес, регистрация в Snimka.bg са си направили над 34 000 души, които са подредили спомените си в близо 60 000 албума. В тях вече има над 1 млн. снимки.


Регистрацията на страницата е бърза и напълно безплатна. Категориите, в които са разпределени албумите са 30, но броят им непрекъснато нараства. Сред най-популярните са “Автомобили“, „Приятели“ и „Пътувания“. Сериозно количество снимки са посветени на българските и световните звезди, както и на темата „Празници“.