News/Press releases
Над 1 млн. снимки в snimka.bg
2006-09-01
Snimka.bg, най-популярният сайт за публикуване на снимки онлайн, регистрира нов, рекорден брой фотоси. За малко повече от година общата сума на качените на сайта потребителски снимки достигна един милион. Този впечатляващ резултат е факт благодарение на сериозната активност на българите в ъплоудването на фотоси и множеството възможности, които самата страница предоставя за това.


От стартирането на сайта до днес, регистрация в него са си направили близо 32 000 души, които са подредили спомените си в над 53 000 албума. Тези данни всекидневно се менят и се очаква в най-скоро време втората цифра да достигне 60 000.


Регистрацията в сайта е бърза и напълно безплатна. Категориите, в които са разпределени албумите са 30, но броят им непрекъснато нараства. Сред най-популярните са “Автомобили“, „Приятели“ и „Пътувания“. Сериозно количество снимки са посветени на българските и световните звезди, както и на темата „Празници“.


С цел да бъде още по-удобен и полезен за потребителите, snimka.bg търпи непрекъснати подобрения и предлага нови функционалности. Сайтът предлага бърз и лесен начин за изпращане на фотоси под формата на картички. Друга от интересните опции е възможността да се влезе във връзка с автора на всеки отделен албум или снимка. Използвайки тази функция, вече немалко потребители са създали контакт помежду си, водени от общите си интереси в дадена сфера - пътувания, хоби, автомобили, изкуство, архитектура и други. На самата страница има и сектор, където публикуваните снимки могат да бъдат оценявани в скала от едно до пет.


Всеки желаещ да създаде онлайн албум със снимки в snimka.bg, разполага със 128 MB. На тях той може да постави желаните от него кадри, като е възможно да ъплоудва до три фотографии едновременно. От месец март за по-голямата част на страната е активирана и услугата „принтиране на снимки“.