News/Press releases
Борсова информация чрез SMS?
2006-08-24
Значително нарастване на SMS заявките за предоставяне на актуалните валутни и борсови котировки регистрира услугата „SMS Котировки“ на investor.bg. Между 15 юли и 15 август получените запитвания чрез текстови съобщения са близо 60% повече от тези за периода 15 юни – 15 юли, показва справка със статистиката на сайта. През посочените тридесет дни потребители много по-активно са се осведомявали както за цените на акциите и компенсаторни инструменти на БФБ-София, така и за моментните курсовете на валутния пазар.

Според Едуард Вичиниян, директор “Връзки с инвеститори“ в компанията Инвестор.БГ АД, покачването на интереса на потребителите към услугата е закономерно. „Бизнесът на много хора е свързан с борсовите индекси и постоянното им наблюдение е от изключителна важност за тях. Чрез интернет и investor.bg те имат възможността да следят постоянно движението на парите си и да са наясно с възможностите и заплахите на пазара. И то през цялата година, 24 часа в денонощието. В летните месеци обаче, когато всеки се отдава на заслужена почивка, онлайн връзката не винаги е осъществима. Това може да бъде решаващо за някои инвеститори. Затова те се доверяват на SMS известяването. Само чрез едно съобщение на кратък номер 1723 всеки може да получи информация за цените на акциите на до 11 различни компании или да научи повече за състоянието на валутния пазар. И така да бъде спокоен за инвестициите си. Дори когато е на плажа.“

Сред запитванията чрез услугата „SMS Котировки“ преобладават свързаните с борсовата информация и цените на акции - около 68% от получените SMS-и търсят такава информация. Другите 32% се интересуват от валутните курсове.



Как да използваме услугата „SMS Котировки“?


Чрез sms известяването на investor.bg, всеки може да получи на мобилния си телефон информация за актуалните валутни и борсови котировки. Услугата се активира след изпращане на SMS на кратък номер 1723. Цената на едно съобщение, независимо от мобилния оператор или търсената информация, е 25 стотинки без ДДС. Съдържанието му се определя от спецификата на търсените данните. При изпращане на текст „ibg f“ веднага се получават курсовете на основните валутни двойки. Известяването за цените на акциите става на базата на предварително зададени критерии. На адрес www.investor.bg/sms подробно е описана схемата, по която всеки може да получи необходимата му информация.