News/Press releases
Любомир Леков отново ще е изпълнителен директор на Инвестор.БГ
2013-03-04
Любомир Леков отново поема поста изпълнителен директор на Инвестор.БГ АД. Леков ще замени настоящия изпълнителен директор на компанията Стюарт Тил от 15 март 2013 година, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Любомир Леков е основател на Инвестор.БГ АД и председател на борда на директорите на дружеството.След оттеглянето си от поста изпълнителен директор Стюарт Тил ще остане член на борда на директорите.

„Месец февруари поставя края на 3-годишния ми ангажимент към Инвестор.БГ. Поради семейни причини, аз и съпругата ми решихме да се преместим обратно в Англия, което е и поводът за оттеглянето ми като изпълнителен директор на Инвестор.БГ АД. Ще помогна и ще окажа подкрепа в преходния период за връщането на Любомир Леков като изпълнителен директор“, уточни Тил.
„През последните 3 г. Инвестор.БГ АД бележи динамично развитие. Формирахме силен търговски екип, въведохме много нови продукти и подобрения, повишихме продуктивността и създадохме силен екип бизнес развитие. В допълнение, интегрирахме нови придобивания в продуктовия ни микс, преструктурирахме отделите с цел повишаване на ефикасността и намалихме разходите с оглед оптимизиране на бюджета в синхрон с пазарната ситуация. Броят на служителите е същият, както когато се присъединих към компанията, въпреки че имаме 2 нови уебсайта, а екип продажби е 3 пъти по-голям“, заяви Стюарт Тил, изпълнителен директор на Инвестор.БГ АД.

„Стюарт се справи чудесно с превръщането на компанията в модерна организация на световно ниво. И двамата бяхме оптимисти и инвестирахме много в бъдещето на компанията през тези 3 години, но за съжаление пазарът не беше на наша страна и постави Стюарт в много трудна ситуация. В тази кризисна среда Стюарт се представи много добре и бих искал да го поздравя за този изключителен резултат. Той ще остане член на Съвета на директорите и зная, че неговото участие ще бъде безценно“, коментира Любомир Леков.

Инвестор.БГ АД отчете 162 хил. лв. консолидирана печалба за 2012 г., спрямо загуба от 22 хил. лв. за 2011 г. Консолидираните приходи от продажби намаляха с 2,58% на годишна база до 3,699 млн. лв. за 2012 г.

Компанията изкупи обратно 2 917 собствени акции на 26 февруари 2013 г. при средна цена от 6,02 лв. с включени комисионни, с което общият брой на притежаваните собствени акции след сделките е 16 131, представляващи 1,12% от основния капитал.

Акциите на Инвестор.БГ АД поевтиняват с 34% за последните 12 месеца до 6 лв. за акция и 8,6 млн. лв. пазарна капитализация.