News/Press releases
Инвестор.БГ АД продаде 25% от Aha.bg в сделка, оценяваща сайта на 0,8 млн. евро
2012-12-28
Инвестор.БГ АД продаде 25% от Aha.bg за 200 000 евро, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg. Сделката оценява сайта за запознанства на 0,8 млн. евро.

Купувач е кипърската компания Haslop company limited, която притежава 100% от руския сайт за запознанства Mamba.ru, който е един от най-големите сайтове за запознанства в Европа. Мажоритарен дял от Haslop company limited държи руската Финам, а 31,34% са собственост на Mail.ru.
Финам е един от най-големите инвестиционни холдинги в Русия. Преди две години Mail.ru осъществи IPO в Лондон, като за участието им в Haslop, и чрез него в Mamba.ru, пише в отчета на компанията за 2011 г.

Днес с договор, подписан пред нотариус, на купувача бяха прехвърлени 25% от дъщерното дружество Кий Медия ЕООД, чийто единствен актив е сайтът Aha.bg.
Договорът за продажба на 25% от Aha.bg включва изкупуване на останалите 75% при осъществяване на определени условия.

Сделката за Aha.bg е резултат от ясната стратегия за фокусиране и развитие на сайтовете с основна тежест за приходите на компанията.

Текущата пазарна капитализация на Инвестор.БГ АД е 10,36 млн. лв. Компанията притежава портфейл от сайтове, като ключовите сред тях са: Investor.bg, Dnes.bg, Imoti.net, Tialoto.bg, Az-jenata.bg, Teenproblem.net, Gol.bg, Puls.bg.

През годината Investor.bg продаде сайта Nasamnatam.com в сделка за около 250 хил. лв.