Другите за нас
5 родни ИТ компании - представители за European Business Awards
2010-07-09
10 са поканените за участие във втория кръг на престижното състезание български фирми. Носителите на наградите Ruban d'Honneur ще бъдат оповестени на официална церемония в Париж на 16 ноември.

Десет български компании ще представляват България в престижния конкурс European Business Awards с подкрепата на HSBC. От тях пет дружества са от технологичния сектор - Bianor, ICB (Interconsult Bulgaria), Investor.BG, SAP Labs Bulgaria и Telerik Corp.

Останалите одобрени за участие български фирми са Agria Group Holding, Docheva and Partners, Povvik, Roche Bulgaria, SAF Magellan.

Компаниите преминаха успешно първия кръг на конкурса и продължават състезанието за престижния приз Ruban d'Honneur. Над 220 предприятиябяха избрани да представляват държави от Европа на национално ниво, като се състезават за втория кръг на конкурса. България ще се конкурира с Австрия, Белгия, Кипър, Дания, Естония, Финландия, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Словакия, Холандия, Португалия, Румъния, Швеция и Словения.


Националните представители ще бъдат оценявани от престижно жури, включващо икономисти, академици, бизнес лидери, политици и собственици на медии. Те ще прегледат кандидатурите и ще изберат топ кандидатите за наградата Ruban d'Honneur във всяка категория до 29 юли. Спонсори на състезанието са HSBC, Infosys, UKTI и RSM International. Носителите на наградата Ruban d'Honneur ще бъдат поканени да присъстват на финалния етап надпреварата през септември, когато те ще трябва да направят презентации и интервюта пред членовете на журито, след което комисията ще избере победителите в European Business Award във всяка категория.

Носителите на наградите Ruban d'Honneur ще бъдат отличени на официална церемония в Париж на 16 ноември.
 
Европейските бизнес награди целят да заострят общественото внимание и да насърчат развитието на компании, които се открояват както с иновационните си решения и услуги, така и с успешните си финансови резултати, като в същото време развиват и отговорна социална политика.

Вижте новината в COMPUTERWORLD