Другите за нас
2 български Web компании във ІІ част на European Business Awards
2010-07-09
2 български компании от Web бранша – Инвестор.БГ и Бианор са избрани да представляват страната ни и да продължат във втората част на престижния конкурс European Business Awards (европейски бизнес награди), провеждащ се в партньорство с банката HSBC и с нейното спонсорство.

Останалите 8 български компании, продължаващи напред, са: Agria Group Holding, Docheva and Partners, ICB – InterConsult Bulgaria, Povvik AD, Roche Bulgaria EOOD, SAF Magellan AD, SAP Labs Bulgaria, Telerik Corp.

Пълният списък с представителите на отделните държави е публикуван на сайта на конкурса.

Представителите на различните страни предстои да бъдат оценявани от престижна група икономисти, академици, бизнес лидери, политици и собственици на медии. Те ще оценяват кандидатурите и ще изберат най-добрите компании, които ще получат Ruban d’Honneur в различните категории. Това ще стане на 29-ти юли.

Получателите на Ruban d’Honneur ще продължат във финалния стадий на състезанието през септември, когато ще бъдат помолени да направят презентации на живо и да отговарят на въпроси на журито, което ще обяви победителите в различните категории.

Миналата година Инвестор и Телерик бяха класирани съответно на 6-то и 5-то място в друга престижна класация – Deloitte Technology Fast 50, оценяваща ежегодно най-бързо развиващите се технологични компании в Централна Европа. (eTimes – 28.10.2009).

Приложенито iMediaShare на Бианор е сред 10-те номинирани на конкурса за най-креативни и иновативни приложения AppCircus по време на Mobile 2.0 Europe Developer Conference (eTimes – 17.06.2010). Същото приложение се класира сред водещите в AppStore с 14 000 сваляния на ден (eTimes – 08.12.2009).

Вижте новината в е-times