Другите за нас
Печелившите решения ще се отличават с оригиналност и практичност
2010-06-01

Лазар Малаков, търговски директор на Инвестор, за тазгодишното издание на "Мениджър на годината"

"Миналата година беше първата цяла година в кризисна среда. Много фирми влязоха в нея вече преструктурирани, други все още довършваха адаптацията си към променливата и несигурна бизнес среда. Предполагам, че борбата с кризата ще е определяща в тазгодишното издание на конкурса "Мениджър на годината" и оценките ще са за успешно развитие на компаниите в условия на труднодостъпни финансови ресурси, намаляващо търсене и потребление.

Журито тази година ще оценява като свръхуспешни:

- тези, които са успели да постигнат ръст и печалба на база на своите управленски решения;

- но и тези, които са съумели да развият бизнеса, да го подготвят за финансови загуби и са загубили през годината... но са загубили в пъти по-малко от основните си конкуренти в бранша.

Убеден съм, че решенията на българските мениджъри отново ще са не само на световно ниво, но и ще се отличават с оригиналност и практичност, рядко срещани в чуждите пазари.  "

ЛАЗАР МАЛАКОВ е търговски директор в онлайн медийна компания "Инвестор.БГ" АД. Кариерата му започва през 1998 г. в "Нестле - България", където последно заема позицията бранд мениджър. Последователно работи като маркетинг мениджър в K&K Electronics - България и "Евроком Кабел", а през периода 2004-2006 г. е бранд мениджър за бирените марки Beck's и "Каменица" в българския офис на InBev. През последните три години до назначението си в "Инвестор.БГ" през септември 2009 г. е директор маркетинг в Golden Pages.

Вижте материала в Мениджър